Skip to content
Easy vruchtenspread maken

Easy vruchtenspread maken

Easy vruchtenspread maken, zonder suiker!

Zelf vruchtenspread maken, zonder suiker!

Jam mag pas jam heten als er minimaal 55% suiker in zit. De suiker zorgt ervoor dat de jam lang houdbaar is. Het werkt dus als conserveermiddel. Vaak wordt geleisuiker gebruikt bij de bereiding van jam, zodat het meteen bindt. En zo wordt het een smeerbare substantie.

In de winkels zie je steeds meer vruchtenspread in de schappen staan. Ook de lightversie van jam heet vruchtenspread. Een light product bevat meestal zoetstoffen in plaats van suiker. Zoetstoffen hebben geen enkel positief gezondheidseffect. Je kunt er beter voor zorgen dat je went aan producten met minder suiker zodat je de (zoete) smaak van fruit begint te waarderen. 

Wij kiezen graag voor een voedzame vruchtenspread. Eentje waarin voedingsstoffen behouden blijven en waarin je voor de juiste binding nog meer voedingsstoffen toevoegt. Waardoor de natuurlijke smaak van fruit behouden blijft en kinderen dus ook niet wennen aan fruit dat extra zoet smaakt. Zo kun je toch genieten van die heerlijke boterham of pannenkoek met jam. Of maak je eigen vruchtenyoghurt! 

Recept fruitspread

Benodigdheden
250 gram frambozen uit de diepvries
½ citroen of limoen uitgeperst
2 el Chiazaad
1 el Ahornsiroop

  • Verwarm de frambozen met het citroensap in een pannetje, goed blijven roeren. 
  • Als de frambozen zacht worden duw je ze een beetje fijn met een houten lepel. 
  • Als het goed warm en zacht is voeg je de chiazaad toe, nog even goed doorroeren.
  • Zet het gas uit en roer de ahornsiroop er doorheen. 
  • Giet over in een schone pot en laat afkoelen.

Het citroensap heeft een conserverende werking waardoor de jam ongeveer een week in de koelkast bewaard kan blijven.
Varieer ook eens met deze fruitsoorten: Aardbeien, blauwe bessen, bosfruit, perzik. 

Eet smakelijk!

Deze blog is geschreven in samenwerking met Wijs in Voeding. De website is in aanbouw.

reviews

Wat klanten vinden

Wendy heeft onze zoon fantastisch geholpen. Na jarenlange chronische obstipatie, slaapproblemen, en bezoekjes kinderarts, heeft Wendy dit weten te keren op een manier die past binnen ons leven. En voedingskeuzes waar onze kinderen ook blij van worden. Dit was zoveel meer dan wij op gehoopt hadden. Wij dachten altijd onze kinderen al gezond eten te geven binnen de schijf van vijf. Maar Wendy heeft ons met haar adviezen verder gebracht dan wij ooit gedacht hadden.

Eveline

Wendy heeft ons en ons gezin laten inzien hoe we gezonder kunnen leven. Wij kunnen dit op ons eigen tempo invoeren en hebben al mooie stappen gezet. Ook is het leuk dat ze toegankelijke recepten deelt die makkelijk klaar te maken zijn.

Lisanne en Bart

Wij hebben een zeer positieve ervaring gehad met Wendy. Wendy begrijpt dat elk kind en gezin anders is en helpt met voedingsadvies op een manier die past. We hebben bijvoorbeeld gepersonaliseerde doelen voor onze consultaties opgesteld en Wendy was niet alleen geïnteresseerd in inzicht in de gezondheid van onze zoon, maar ook in zijn persoonlijkheid. Wendy begrijpt ook dat verandering niet van de ene op de andere dag tot stand komt en is goed in het op elkaar afstemmen van de informatie die ze deelt, maar ook in het niet te veel in één keer veranderen van het dieet. Wendy bereidt zich iedere sessie grondig voor en zorgt zo voor een nuttig maar ook natuurlijk en vriendelijk gesprek tijdens het consult.

Meike

“Wendy gaat grondig en persoonlijk voor jou en jouw kind aan de slag. Met een aanstekelijke passie heeft ze ons gezin geholpen om kleine realistische stapjes te zetten naar een rustigere huid van ons kind. Dank je wel, Wendy!”

Nadine

 

Wij hebben een zeer positieve ervaring gehad met Wendy. Ze begrijpt dat elk kind en gezin anders is en helpt met
voedingsadvies op een manier die past.. Wendy begrijpt ook dat verandering niet van de ene op de andere dag tot
stand komt en is goed in het op elkaar afstemmen van de informatie die ze deelt, maar ook in het niet te veel in één
keer veranderen van het dieet. Wendy bereidt zich iedere sessie grondig voor en zorgt zo voor een nuttig maar ook
natuurlijk en vriendelijk gesprek tijdens het consult.

Wendy Voedingscoach

Contact

KVK: 84738383

Wil je vrijblijvend kennis maken?

Neem contact op