Skip to content

Een gezonde leefstijl duur?

Hoe kun je gezond leven en toch niet duurder uit zijn dan je huidige manier van leven?

Een gezonde leefstijl duur?

Een gezonde leefstijl duur?

Veel mensen gaan er vanuit dat een gezonde leefstijl en de voeding die daarbij hoort duur zijn. Maar is dat ook zo? Hoe kun je gezond leven en toch niet duurder uit zijn dan je huidige manier van leven?

De definitie van een gezonde leefstijl is voor iedereen weer anders.

Voor mij is de definitie van een gezonde leefstijl:  “Puur en onbewerkte voeding met speciale aandacht voor producten die goed zijn voor de darmen. Daarnaast dagelijks bewegen in de buitenlucht. Genieten van samenzijn met familie en vrienden.”  Bij deze manier van leven voel ik mij optimaal. En daar gaat het wat mij betreft om; voed je lichaam op zo’n manier waar jij je goed bij voelt èn je lichaam optimaal kan functioneren, zodat er minder mogelijkheid is om aandoeningen te ontwikkelen. Het is de kunst om hierin balans te vinden.

Deze 10 stappen naar een gezonde leefstijl gaan je juist geld schelen!

  1. Ten eerste kun je alle frisdranken, pakken sap en pakjes drinken in de winkel achterlaten. Drink lekker water of zet een pot kruidenthee.
  2. Kijk goed naar welke abonnementen je hebt lopen, kun je dit vervangen door zelf of samen te sporten in de buitenlucht? Informeer om je heen of er anderen zijn die samen willen sporten.
  3. Eet groenten en fruit uit het seizoen en koop ze op de markt. Dit scheelt geld en veel verpakkingsmateriaal.
  4. Bestel favoriete noten, zaden en meel in grote verpakkingen online. Bestel eventueel samen om kosten te delen.
  5. Mijdt bewerkte voeding en tussendoortjes, voeg zelf kruiden toe en kies voor onbewerkte tussendoortjes.
  6. Laat je adviseren door een professional over jouw voedingspatroon, zodat deze optimaal is. Je krijgt goede recepten, waardoor je minder hoeft uit te proberen en de kans van slagen bij goed eten van je kinderen groter is.
  7. Bestel je supplementen via een therapeut. Dit is vaak goedkoper dan zelf kopen of bestellen. Daarnaast weet je therapeut welke supplementen daadwerkelijk opgenomen worden in je lichaam.
  8. Wanneer je je lichaam van binnenuit voedt zul je merken dat er minder nodig is om je lichaam van buitenaf te verzorgen. Dus bespaar kosten op: dag- en nachtcrèmes, handcrème, shampoo en crèmespoeling, lippenbalsem, maskertjes, nagellak, schoonheidsspecialiste.
  9. Daarnaast zul je door de gezonde leefstijl merken dat je minder vaak ziek bent, dus je zult minder hoeven kopen van: pijnstillers, zakdoeken, crèmetjes voor allerlei ontstekingen of pukkeltjes. Ook mis je minder werkdagen doordat je kinderen ook minder vaak ziek zijn.
  10. Kook samen met vrienden een maaltijd en ga gezellig thuis uit eten. Zeker met jonge kinderen is dit vaak veel meer ontspannen omdat die gewoon heerlijk kunnen spelen en van tafel kunnen als ze klaar zijn met eten.

Ik ben benieuwd waarmee jij aan de slag gaat, laat je het even weten? En heb je er hulp bij nodig bel me dan even dan kunnen we samen kijken waarmee ik je kan helpen!

WENDY|Kindervoedingscoach
06-24203191
info@wendykindervoedingscoach.nl
https://wendykindervoedingscoach.nl/contact/

reviews

Wat klanten vinden

Wendy heeft onze zoon fantastisch geholpen. Na jarenlange chronische obstipatie, slaapproblemen, en bezoekjes kinderarts, heeft Wendy dit weten te keren op een manier die past binnen ons leven. En voedingskeuzes waar onze kinderen ook blij van worden. Dit was zoveel meer dan wij op gehoopt hadden. Wij dachten altijd onze kinderen al gezond eten te geven binnen de schijf van vijf. Maar Wendy heeft ons met haar adviezen verder gebracht dan wij ooit gedacht hadden.

Eveline

“Wendy heeft met veel inlevingsvermogen en geduld ons gezin handvatten geboden voor het introduceren van gezondere voeding. De kinderen waren enthousiast over de challenges die zij aangeboden kregen en die perfect op hen waren afgestemd. Zij heeft enorm veel kennis gedeeld en hiermee kunnen we weer een stap vooruit op weg naar volwaardige voeding.”
Gemma en Marc

Wendy heeft ons en ons gezin laten inzien hoe we gezonder kunnen leven. Wij kunnen dit op ons eigen tempo invoeren en hebben al mooie stappen gezet. Ook is het leuk dat ze toegankelijke recepten deelt die makkelijk klaar te maken zijn.

Lisanne en Bart

“Wendy gaat grondig en persoonlijk voor jou en jouw kind aan de slag. Met een aanstekelijke passie heeft ze ons gezin geholpen om kleine realistische stapjes te zetten naar een rustigere huid van ons kind. Dank je wel, Wendy!”

Nadine

 

Wij hebben een zeer positieve ervaring gehad met Wendy. Ze begrijpt dat elk kind en gezin anders is en helpt met
voedingsadvies op een manier die past.. Wendy begrijpt ook dat verandering niet van de ene op de andere dag tot
stand komt en is goed in het op elkaar afstemmen van de informatie die ze deelt, maar ook in het niet te veel in één
keer veranderen van het dieet. Wendy bereidt zich iedere sessie grondig voor en zorgt zo voor een nuttig maar ook
natuurlijk en vriendelijk gesprek tijdens het consult.

Wendy Voedingscoach

Contact

KVK: 84738383

Wil je vrijblijvend kennis maken?

Neem contact op