Gezonde wafels en heel makkelijk!
Dit is een fijn recept voor in de ochtend of voor in de lunchtrommel op school. Je kunt hier ook makkelijk een dubbele hoeveelheid van maken dan kan het hele gezin er ruim van ontbijten en heb je nog wat stukjes over voor de lunch.
Je kunt de wafels ook bewaren voor de volgende dag. Als ik het recept verdubbel dan gebruik ik 120 gram amandelmeel en 80 gram boekweitmeel. In plaats van de amandelmelk kun je ook het kookvocht van de zoete aardappelen er doorheen doen tot je de juiste smeuïgheid hebt. Nog meer fijne voedingsstoffen!
Smulwafels
- Ingrediënten voor 4 wafels
- 300 gram zoete aardappel
- 100 gram amandelmeel
- 2 eieren
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- 50 ml amandelmelk
- Kokosolie
- Bereidingswijze
Schil de zoete aardappel, snij in blokjes en kook in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en laat even afkoelen, en dan prak je fijn of pureer je met een staafmixer. Verwarm het wafelijzer en vet in met kokosolie.
Klop de eieren luchtig en voeg de aardappelpuree, meel, bakpoeder en amandelmelk toe en klop dit met een garde tot één geheel. Schep het beslag in de wafelijzer en bak de wafels tot ze bruin en knapperig zijn. Beleg met (rood) fruit, honing, kokossnippers, kaneel en/of kokosyoghurt. Maak er een feestje van en smulze!
Je kunt de wafels als ontbijt of lunchgerecht eten. Het koken van de zoete aardappels of het maken van het beslag kun je ook de avond ervoor doen.