Skip to content

Gezonde wafels en heel makkelijk!

Dit is een fijn recept voor in de ochtend of voor in de lunchtrommel op school.

Gezonde wafels en heel makkelijk!

Dit is een fijn recept voor in de ochtend of voor in de lunchtrommel op school. Je kunt hier ook makkelijk een dubbele hoeveelheid van maken dan kan het hele gezin er ruim van ontbijten en heb je nog wat stukjes over voor de lunch.

Je kunt de wafels ook bewaren voor de volgende dag. Als ik het recept verdubbel dan gebruik ik 120 gram amandelmeel en 80 gram boekweitmeel. In plaats van de amandelmelk kun je ook het kookvocht van de zoete aardappelen er doorheen doen tot je de juiste smeuïgheid hebt. Nog meer fijne voedingsstoffen!

Smulwafels

  • Ingrediënten voor 4 wafels
  • 300 gram zoete aardappel
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 50 ml amandelmelk
  • Kokosolie
  • Bereidingswijze

Schil de zoete aardappel, snij in blokjes en kook in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en laat even afkoelen, en dan prak je fijn of pureer je met een staafmixer. Verwarm het wafelijzer en vet in met kokosolie.
Klop de eieren luchtig en voeg de aardappelpuree, meel, bakpoeder en amandelmelk toe en klop dit met een garde tot één geheel. Schep het beslag in de wafelijzer en bak de wafels tot ze bruin en knapperig zijn. Beleg met (rood) fruit, honing, kokossnippers, kaneel en/of kokosyoghurt. Maak er een feestje van en smulze!
Je kunt de wafels als ontbijt of lunchgerecht eten. Het koken van de zoete aardappels of het maken van het beslag kun je ook de avond ervoor doen.

reviews

Wat klanten vinden

Wij hebben een zeer positieve ervaring gehad met Wendy. Ze begrijpt dat elk kind en gezin anders is en helpt met
voedingsadvies op een manier die past.. Wendy begrijpt ook dat verandering niet van de ene op de andere dag tot
stand komt en is goed in het op elkaar afstemmen van de informatie die ze deelt, maar ook in het niet te veel in één
keer veranderen van het dieet. Wendy bereidt zich iedere sessie grondig voor en zorgt zo voor een nuttig maar ook
natuurlijk en vriendelijk gesprek tijdens het consult.

“Wendy heeft met veel inlevingsvermogen en geduld ons gezin handvatten geboden voor het introduceren van gezondere voeding. De kinderen waren enthousiast over de challenges die zij aangeboden kregen en die perfect op hen waren afgestemd. Zij heeft enorm veel kennis gedeeld en hiermee kunnen we weer een stap vooruit op weg naar volwaardige voeding.”
Gemma en Marc

“Wendy gaat grondig en persoonlijk voor jou en jouw kind aan de slag. Met een aanstekelijke passie heeft ze ons gezin geholpen om kleine realistische stapjes te zetten naar een rustigere huid van ons kind. Dank je wel, Wendy!”

Nadine

 

Wendy heeft ons en ons gezin laten inzien hoe we gezonder kunnen leven. Wij kunnen dit op ons eigen tempo invoeren en hebben al mooie stappen gezet. Ook is het leuk dat ze toegankelijke recepten deelt die makkelijk klaar te maken zijn.

Lisanne en Bart

Wij hebben een zeer positieve ervaring gehad met Wendy. Wendy begrijpt dat elk kind en gezin anders is en helpt met voedingsadvies op een manier die past. We hebben bijvoorbeeld gepersonaliseerde doelen voor onze consultaties opgesteld en Wendy was niet alleen geïnteresseerd in inzicht in de gezondheid van onze zoon, maar ook in zijn persoonlijkheid. Wendy begrijpt ook dat verandering niet van de ene op de andere dag tot stand komt en is goed in het op elkaar afstemmen van de informatie die ze deelt, maar ook in het niet te veel in één keer veranderen van het dieet. Wendy bereidt zich iedere sessie grondig voor en zorgt zo voor een nuttig maar ook natuurlijk en vriendelijk gesprek tijdens het consult.

Meike

Wendy Voedingscoach

Contact

KVK: 84738383

Wil je vrijblijvend kennis maken?

Neem contact op