Ga naar hoofdinhoud

Gezonde wafels en heel makkelijk!

Dit is een fijn recept voor in de ochtend of voor in de lunchtrommel op school.

Gezonde wafels en heel makkelijk!

Dit is een fijn recept voor in de ochtend of voor in de lunchtrommel op school. Je kunt hier ook makkelijk een dubbele hoeveelheid van maken dan kan het hele gezin er ruim van ontbijten en heb je nog wat stukjes over voor de lunch.

Je kunt de wafels ook bewaren voor de volgende dag. Als ik het recept verdubbel dan gebruik ik 120 gram amandelmeel en 80 gram boekweitmeel. In plaats van de amandelmelk kun je ook het kookvocht van de zoete aardappelen er doorheen doen tot je de juiste smeuïgheid hebt. Nog meer fijne voedingsstoffen!

Smulwafels

  • Ingrediënten voor 4 wafels
  • 300 gram zoete aardappel
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 50 ml amandelmelk
  • Kokosolie
  • Bereidingswijze

Schil de zoete aardappel, snij in blokjes en kook in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en laat even afkoelen, en dan prak je fijn of pureer je met een staafmixer. Verwarm het wafelijzer en vet in met kokosolie.
Klop de eieren luchtig en voeg de aardappelpuree, meel, bakpoeder en amandelmelk toe en klop dit met een garde tot één geheel. Schep het beslag in de wafelijzer en bak de wafels tot ze bruin en knapperig zijn. Beleg met (rood) fruit, honing, kokossnippers, kaneel en/of kokosyoghurt. Maak er een feestje van en smulze!
Je kunt de wafels als ontbijt of lunchgerecht eten. Het koken van de zoete aardappels of het maken van het beslag kun je ook de avond ervoor doen.

reviews

Wat klanten vinden

“Wendy gaat grondig en persoonlijk voor jou en jouw kind aan de slag. Met een aanstekelijke passie heeft ze ons gezin geholpen om kleine realistische stapjes te zetten naar een rustigere huid van ons kind. Dank je wel, Wendy!”

Nadine

 

Wendy heeft ons en ons gezin laten inzien hoe we gezonder kunnen leven. Wij kunnen dit op ons eigen tempo invoeren en hebben al mooie stappen gezet. Ook is het leuk dat ze toegankelijke recepten deelt die makkelijk klaar te maken zijn.

Lisanne en Bart

“Wendy heeft met veel inlevingsvermogen en geduld ons gezin handvatten geboden voor het introduceren van gezondere voeding. De kinderen waren enthousiast over de challenges die zij aangeboden kregen en die perfect op hen waren afgestemd. Zij heeft enorm veel kennis gedeeld en hiermee kunnen we weer een stap vooruit op weg naar volwaardige voeding.”
Gemma en Marc

Wendy heeft onze zoon fantastisch geholpen. Na jarenlange chronische obstipatie, slaapproblemen, en bezoekjes kinderarts, heeft Wendy dit weten te keren op een manier die past binnen ons leven. En voedingskeuzes waar onze kinderen ook blij van worden. Dit was zoveel meer dan wij op gehoopt hadden. Wij dachten altijd onze kinderen al gezond eten te geven binnen de schijf van vijf. Maar Wendy heeft ons met haar adviezen verder gebracht dan wij ooit gedacht hadden.

Eveline

Wendy Voedingscoach

Contact

KVK: 84738383

Wil je vrijblijvend kennis maken?

Neem contact op