skip to Main Content

 

 

Mijn favoriete hulpmiddelen in de keuken

 

 

Favorieten

In mijn jaren als moeder en chefkok hier in huis zijn een aantal hulpmiddelen in de keuken favoriet geworden,  deze wil ik graag met je delen. Voor mij is het belangrijk dat keukenspullen makkelijk zijn in gebruik maar vooral ook duurzaam zijn. Daarom doe ik vaak eerst een goede zoektocht waardoor ik minder snel een miskoop doe en gegarandeerd meerdere jaren met een apparaat of ander product doe. Het liefst levenslang! De kosten zijn dan eenmalig vaak hoger. Maar ik ga er dan vanuit dat ik het product jarenlang kan gebruiken en desgewenst ook nog kan verkopen, mochten we het niet meer nodig hebben.

Kinderen in de keuken

Ten eerste zijn mijn kinderen natuurlijk mijn favoriete hulpjes in de keuken!! Snijen, mixen, sapjes maken, roeren, tafel dekken.  Dit is echt het handigste apparaat ooit uitgevonden!  Alleen als ze zelf zin hebben 😉

Zoektocht

Als ik op zoek ga naar een apparaat, pan of messen voor in de keuken let ik altijd op het materiaal. Ik wil namelijk zoveel mogelijk voorkomen dat er schadelijke stoffen in onze voeding lekken. Daarnaast lees ik recensies van andere gebruikers en in geval van dure pannen of de lunchtrommels van RVS check ik eerst marktplaats of daar toevallig iemand aanbied wat ik nodig heb.

 

Wafelijzer

Mijn absolute topper hier in huis is dit wafelijzer van Breville. Als je al meerdere wafelijzers hebt geprobeerd weet je het zeker. Hij wordt gewoon goed heet, heeft een keramische bakplaat dus lekt geen gifstoffen in je wafels. En doet zijn werk ook vlot. Ik blij, kids blij!

 

Keukenmachine

Ik gebruik een keukenmachine en blender in 1 van Kenwood, de Multi Pro Sense. Wat ik fijn vind is dat de keukenmachine een glazen blender heeft waar je zowel warme als koude gerechten in kunt mixen. En de motor is krachtig waardoor ik ook mijn notenmengsels kan maken. Maar voor noten  pasta’s vind ik hem niet zo handig. www.kenwoodworld.com

 

Staafmixer

Voor notenpasta’s gebruik ik liever de kleine foodprocessor van mijn staafmixer. Bij de staafmixer heb ik erop gelet dat de voet van RVS is en dat hij krachtig genoeg is om ook noten en zaden fijn te maken. Bosch Ergomixx kwam voor mij het best uit de bus. En ik gebruik hem nu al heel wat jaren. Hij gaat ook mee op vakantie zodat we ook op vakantie kunnen genieten van smoothies, soepen en sauzen. https://www.bosch-home.nl/

Pannen

Zeker bij het gebruik van pannen is het materiaal heel belangrijk. Om in te bakken gaat mijn voorkeur  uit naar plaatstalen pannen van De buyer. Deze dien je zelf in te branden. In gebruik echt ideaal, heel duurzaam en er lekken geen gifstoffen je gezonde maaltijd in! Bij de kookpannen kies ik voor keramische pannen. In mijn geval van het merk Riess. Maar er zijn meer merken die deze aanbieden. Opnieuw heel duurzaam en goed voor je gezondheid omdat er geen giftige stoffen je eten in lekken.

 

De slowcooker

Deze pan is voor mij ook een fijne hulp in de keuken. Ik maak er (kippen)bottenbouillon in, erwtensoep, stoofpeertjes en kip met rijst gerechten zoals kip tandoori en kip madras. Alles bij elkaar in de pan en je hebt er geen omkijken meer naar! De smaak is heerlijk!

 

 

Schoolbeker

Klean Kanteen is mijn favoriete schoolbeker merk. Gemaakt van RVS en gegarandeerd lekdicht. Dus geen gedoe met natte tassen. De bekers gaan voor altijd mee want ze kunnen niet stuk vallen. Mijn kinderen hebben ze gekregen in de kleuterklas en ze gebruiken ze nog steeds. Inmiddels hebben ze wel de voorkeur voor een maatje groter omdat de vochtbehoefte is toe genomen nu ze in groep 7 en 8 zitten.

 

Voor lunchtrommels gebruik ik ook graag de RVS variant. Want je weet het inmiddels… Niet stuk te krijgen. En vaak ook in verschillende maten en met vakjes te krijgen voor een gevarieerde lunch. De verschillende varianten kun je op marktplaats vinden of bijvoorbeeld bij www.greenjump.nl.
In aanschaf echt wel prijzig. Maar de kinderen kunnen hiermee echt jaren vooruit en je kunt ze ook altijd weer voor een goede prijs verkopen op marktplaats!

 

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips en mogelijk helpt het je een goede én duurzame keuze te maken!

 

Liefs Wendy

 

 

reviews

Wat klanten vinden

Wendy heeft onze zoon fantastisch geholpen. Na jarenlange chronische obstipatie, slaapproblemen, en bezoekjes kinderarts, heeft Wendy dit weten te keren op een manier die past binnen ons leven. En voedingskeuzes waar onze kinderen ook blij van worden. Dit was zoveel meer dan wij op gehoopt hadden. Wij dachten altijd onze kinderen al gezond eten te geven binnen de schijf van vijf. Maar Wendy heeft ons met haar adviezen verder gebracht dan wij ooit gedacht hadden.

Eveline

“Wendy gaat grondig en persoonlijk voor jou en jouw kind aan de slag. Met een aanstekelijke passie heeft ze ons gezin geholpen om kleine realistische stapjes te zetten naar een rustigere huid van ons kind. Dank je wel, Wendy!”

Nadine

 

“Wendy heeft met veel inlevingsvermogen en geduld ons gezin handvatten geboden voor het introduceren van gezondere voeding. De kinderen waren enthousiast over de challenges die zij aangeboden kregen en die perfect op hen waren afgestemd. Zij heeft enorm veel kennis gedeeld en hiermee kunnen we weer een stap vooruit op weg naar volwaardige voeding.”
Gemma en Marc

Wendy heeft ons en ons gezin laten inzien hoe we gezonder kunnen leven. Wij kunnen dit op ons eigen tempo invoeren en hebben al mooie stappen gezet. Ook is het leuk dat ze toegankelijke recepten deelt die makkelijk klaar te maken zijn.

Lisanne en Bart