skip to Main Content

Recept gezond avondeten

Tijdens mijn trajecten krijg je recepten en tips voor het klaarmaken van gerechten waarbij voedingsstoffen goed behouden blijven.

Recept gezond avondeten

Tijdens mijn trajecten krijg je recepten en tips voor het klaarmaken van gerechten waarbij voedingsstoffen goed behouden blijven.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat de gerechten toegankelijk zijn en dat je ze op verschillende manieren kunt opdienen zodat kinderen aan de nieuwe smaken kunnen wennen. Ook vind ik het altijd leuk om aansprekende namen voor de gerechten te bedenken.
Rijst met kracht kip en een slaapsausje (Kip Siam)

  • Ingrediënten
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram kippendijfilet, gesneden.
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 courgette, 2 paprika’s, 1 prei fijngesneden
  • 40 gram cashewnoten ongebrand en ongezouten
  • 2 el citroensap, 6 el kokosmelk, 3 el coconut aminos
  • zout, peper, klein snufje cayennepeper en ½ tl komijn

Voor erbij: gebakken of geklutst ei, atjar tjampoer (ekoplaza), augurk, stukjes appel, reepjes paprika, sperziebonen of een andere groente waarvan je weet dat de kinderen het lekker vinden.

Bereidingswijze:
Laat de rijst, na goed afspoelen, bij voorkeur een nacht, of zo lang mogelijk, weken in water met een scheutje citroensap. Kook de rijst volgens de verpakking. Bak de kipfilet aan in wat kokosolie en doe de ui en knoflook erbij. Als de kip gaar is kun je de prei, paprika’s en courgette meebakken. Ondertussen maak je een sausje van de overige ingrediënten. Wil je meer saus dan kun je het in deze verhoudingen aanvullen. Doe het sausje en de cashewnoten over de gebakken groentes en verwarm nog even door. Voeg vervolgens in etappes de rijst toe.

Als kinderen nog moeten wennen aan het gerecht kun je ervoor kiezen het gerecht op verschillende manieren aan te bieden, alles door elkaar of alles los of alleen sausje los bijvoorbeeld. Hier kun je mee spelen. Zorg wel dat de kinderen in ieder geval ook het hele gerecht proeven.

reviews

Wat klanten vinden

Wendy heeft ons en ons gezin laten inzien hoe we gezonder kunnen leven. Wij kunnen dit op ons eigen tempo invoeren en hebben al mooie stappen gezet. Ook is het leuk dat ze toegankelijke recepten deelt die makkelijk klaar te maken zijn.

Lisanne en Bart

“Wendy gaat grondig en persoonlijk voor jou en jouw kind aan de slag. Met een aanstekelijke passie heeft ze ons gezin geholpen om kleine realistische stapjes te zetten naar een rustigere huid van ons kind. Dank je wel, Wendy!”

Nadine

 

“Wendy heeft met veel inlevingsvermogen en geduld ons gezin handvatten geboden voor het introduceren van gezondere voeding. De kinderen waren enthousiast over de challenges die zij aangeboden kregen en die perfect op hen waren afgestemd. Zij heeft enorm veel kennis gedeeld en hiermee kunnen we weer een stap vooruit op weg naar volwaardige voeding.”
Gemma en Marc

Wendy heeft onze zoon fantastisch geholpen. Na jarenlange chronische obstipatie, slaapproblemen, en bezoekjes kinderarts, heeft Wendy dit weten te keren op een manier die past binnen ons leven. En voedingskeuzes waar onze kinderen ook blij van worden. Dit was zoveel meer dan wij op gehoopt hadden. Wij dachten altijd onze kinderen al gezond eten te geven binnen de schijf van vijf. Maar Wendy heeft ons met haar adviezen verder gebracht dan wij ooit gedacht hadden.

Eveline