Skip to content

Recept gezond avondeten

Tijdens mijn trajecten krijg je recepten en tips voor het klaarmaken van gerechten waarbij voedingsstoffen goed behouden blijven.

Recept gezond avondeten

Tijdens mijn trajecten krijg je recepten en tips voor het klaarmaken van gerechten waarbij voedingsstoffen goed behouden blijven.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat de gerechten toegankelijk zijn en dat je ze op verschillende manieren kunt opdienen zodat kinderen aan de nieuwe smaken kunnen wennen. Ook vind ik het altijd leuk om aansprekende namen voor de gerechten te bedenken.
Rijst met kracht kip en een slaapsausje (Kip Siam)

  • Ingrediënten
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram kippendijfilet, gesneden.
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 courgette, 2 paprika’s, 1 prei fijngesneden
  • 40 gram cashewnoten ongebrand en ongezouten
  • 2 el citroensap, 6 el kokosmelk, 3 el coconut aminos
  • zout, peper, klein snufje cayennepeper en ½ tl komijn

Voor erbij: gebakken of geklutst ei, atjar tjampoer (ekoplaza), augurk, stukjes appel, reepjes paprika, sperziebonen of een andere groente waarvan je weet dat de kinderen het lekker vinden.

Bereidingswijze:
Laat de rijst, na goed afspoelen, bij voorkeur een nacht, of zo lang mogelijk, weken in water met een scheutje citroensap. Kook de rijst volgens de verpakking. Bak de kipfilet aan in wat kokosolie en doe de ui en knoflook erbij. Als de kip gaar is kun je de prei, paprika’s en courgette meebakken. Ondertussen maak je een sausje van de overige ingrediënten. Wil je meer saus dan kun je het in deze verhoudingen aanvullen. Doe het sausje en de cashewnoten over de gebakken groentes en verwarm nog even door. Voeg vervolgens in etappes de rijst toe.

Als kinderen nog moeten wennen aan het gerecht kun je ervoor kiezen het gerecht op verschillende manieren aan te bieden, alles door elkaar of alles los of alleen sausje los bijvoorbeeld. Hier kun je mee spelen. Zorg wel dat de kinderen in ieder geval ook het hele gerecht proeven.

reviews

Wat klanten vinden

Wij hebben een zeer positieve ervaring gehad met Wendy. Ze begrijpt dat elk kind en gezin anders is en helpt met
voedingsadvies op een manier die past.. Wendy begrijpt ook dat verandering niet van de ene op de andere dag tot
stand komt en is goed in het op elkaar afstemmen van de informatie die ze deelt, maar ook in het niet te veel in één
keer veranderen van het dieet. Wendy bereidt zich iedere sessie grondig voor en zorgt zo voor een nuttig maar ook
natuurlijk en vriendelijk gesprek tijdens het consult.

Wendy heeft onze zoon fantastisch geholpen. Na jarenlange chronische obstipatie, slaapproblemen, en bezoekjes kinderarts, heeft Wendy dit weten te keren op een manier die past binnen ons leven. En voedingskeuzes waar onze kinderen ook blij van worden. Dit was zoveel meer dan wij op gehoopt hadden. Wij dachten altijd onze kinderen al gezond eten te geven binnen de schijf van vijf. Maar Wendy heeft ons met haar adviezen verder gebracht dan wij ooit gedacht hadden.

Eveline

Wij hebben een zeer positieve ervaring gehad met Wendy. Wendy begrijpt dat elk kind en gezin anders is en helpt met voedingsadvies op een manier die past. We hebben bijvoorbeeld gepersonaliseerde doelen voor onze consultaties opgesteld en Wendy was niet alleen geïnteresseerd in inzicht in de gezondheid van onze zoon, maar ook in zijn persoonlijkheid. Wendy begrijpt ook dat verandering niet van de ene op de andere dag tot stand komt en is goed in het op elkaar afstemmen van de informatie die ze deelt, maar ook in het niet te veel in één keer veranderen van het dieet. Wendy bereidt zich iedere sessie grondig voor en zorgt zo voor een nuttig maar ook natuurlijk en vriendelijk gesprek tijdens het consult.

Meike

Wendy heeft ons en ons gezin laten inzien hoe we gezonder kunnen leven. Wij kunnen dit op ons eigen tempo invoeren en hebben al mooie stappen gezet. Ook is het leuk dat ze toegankelijke recepten deelt die makkelijk klaar te maken zijn.

Lisanne en Bart

“Wendy gaat grondig en persoonlijk voor jou en jouw kind aan de slag. Met een aanstekelijke passie heeft ze ons gezin geholpen om kleine realistische stapjes te zetten naar een rustigere huid van ons kind. Dank je wel, Wendy!”

Nadine

 

Wendy Voedingscoach

Contact

KVK: 84738383

Wil je vrijblijvend kennis maken?

Neem contact op