skip to Main Content

Tien voedingstips voor op vakantie

Dit jaar vertrokken wij meteen de eerste vrije dag naar onze vakantiebestemming. De periode naar de vakantie toe is altijd druk met af te ronden werk, afscheidskadootjes en picknicks. Dus ik begin graag op tijd met de vakantievoorbereidingen. Het voordeel van direct vertrekken is dat je veel kunt doen als de kinderen op school zijn. Op de eerste bestemming in Duitsland waren wij al eens eerder geweest dus ik wist dat hier vlakbij goede supermarkten en drogisten zaten. Zodoende kon de hoeveelheid mee te nemen voedingsmiddelen beperkt blijven. ;-) Zelf eten wij zoveel mogelijk biologisch en bij voorkeur glutenvrij en beperkt zuivel. Ik geef jullie graag een aantal tips mee waaraan ik zelf veel heb om naast alle extra lekkere dingen die op vakantie gegeten mogen worden toch die lijfjes lekker te voeden zodat iedereen fit en energiek kan zijn op vakantie.

Vakantie voedingstips

  1. Neem in ieder geval mee: (glutenvrije) havervlokken, boekweitvlokken, pak favoriete plantaardige melk.
  2. Altijd meenemen: de staafmixer en mengbak (ook maatbeker); je kunt er smoothies mee maken maar ook soep, courgette door de pannenkoekenmix of groentes door de tomatensaus pureren.
  3. Neem een grote pot met melenmix mee voor makkelijk te bakken pannenkoeken en wraps.
  4. Bereid een flink aantal tussendoortjes voor die goed houdbaar zijn, zoals noten/dadel reepjes. En stop ze indien mogelijk op je bestemming in de vriezer.
  5. Zorg voor voldoende lunch voor onderweg. Zo kan er voedzaam gegeten worden onderweg en blijft het energiepijl goed.
  6. Bij een lange rit; plan een goede stop in waarbij je echt even bij een restaurant gaat lunchen of avondeten. Het liefst in een leuk dorpje vlakbij de snelweg. Zo begint de vakantie al een beetje en kun je daarna weer met frisse zin verder rijden.
  7. Check van tevoren of er in de buurt van je vakantiebestemming natuurvoedingswinkels zijn of betere supermarkten met biologisch/glutenvrij assortiment.
  8. Op vakantie direct even kijken wanneer de plaatselijke markt is, zo heb je meteen een leuk uitje en kun je je verse groentes en fruit inslaan.
  9. Zorg dat er ook altijd fruit of snackgroentes zijn om lekker te pakken.
  10. Geniet! Houd lekker die 80/20 regel aan en geniet samen van de extra ijsjes en de etentjes.

reviews

Wat klanten vinden

Wendy heeft onze zoon fantastisch geholpen. Na jarenlange chronische obstipatie, slaapproblemen, en bezoekjes kinderarts, heeft Wendy dit weten te keren op een manier die past binnen ons leven. En voedingskeuzes waar onze kinderen ook blij van worden. Dit was zoveel meer dan wij op gehoopt hadden. Wij dachten altijd onze kinderen al gezond eten te geven binnen de schijf van vijf. Maar Wendy heeft ons met haar adviezen verder gebracht dan wij ooit gedacht hadden.

Eveline

Wendy heeft ons en ons gezin laten inzien hoe we gezonder kunnen leven. Wij kunnen dit op ons eigen tempo invoeren en hebben al mooie stappen gezet. Ook is het leuk dat ze toegankelijke recepten deelt die makkelijk klaar te maken zijn.

Lisanne en Bart

“Wendy gaat grondig en persoonlijk voor jou en jouw kind aan de slag. Met een aanstekelijke passie heeft ze ons gezin geholpen om kleine realistische stapjes te zetten naar een rustigere huid van ons kind. Dank je wel, Wendy!”

Nadine

 

“Wendy heeft met veel inlevingsvermogen en geduld ons gezin handvatten geboden voor het introduceren van gezondere voeding. De kinderen waren enthousiast over de challenges die zij aangeboden kregen en die perfect op hen waren afgestemd. Zij heeft enorm veel kennis gedeeld en hiermee kunnen we weer een stap vooruit op weg naar volwaardige voeding.”
Gemma en Marc