Skip to content

Van droom naar onderneming….hoe dan?

Mijn droom is dat kinderen blij en vol energie opgroeien tot een gezonde volwassene.

Van droom naar onderneming….hoe dan?

Mijn droom is dat kinderen blij en vol energie opgroeien tot een gezonde volwassene.

Gezin, gezondheid en keuzes maken.

Waar komt deze droom en de passie vandaan? Het heeft bij mij even geduurd voordat ik duidelijk had dat ik Kindervoedingscoach wilde worden. Het werk in de jeugdzorg, drie jonge kinderen thuis en mijn beperkte energie door mijn schildklieraandoening bleek geen goede combinatie. Ik besloot om me op mijn gezin en mijn gezondheid te gaan richten. Het was een spannende tijd, mijn man was ook bezig om een eigen onderneming te starten. Door de rust die er ontstond gaf dit hem ook weer meer ruimte om hierin door te pakken. Ondertussen kwam ik toe aan rust en ontspanning en kon ik meer genieten van mijn gezin thuis. Daarnaast verslond ik alle informatie over voeding en leefstijl rondom mijn schildklier. 

Het ontstaan van mijn droom

Na deze periode merkte ik dat ik weer actie wilde en ben ik in 2020 begonnen met de jaaropleiding 365 dagen Succesvol van David en Arjan. De opleiding is met name gericht op persoonlijke ontwikkeling. Mijn man had het jaar ervoor deze opleiding afgerond en was heel enthousiast. De jaaropleiding 365 dagen succesvol heeft mij veel gebracht. Het fijne ervan is dat je samen met gelijkgestemden begint aan een reis in en rondom jezelf. Ik erachter gekomen wat de rode draad is in mijn leven. Mijn passie voor voeding en kinderen! Tijdens de jaaropleiding leerde ik GROOTS te dromen, welke beperkende overtuigingen mij in de weg stonden en hoe ik deze kon aanpakken. Grote dromen ontstonden er in mijn binnenste en daardoor een constante kriebel en vuur in mijn binnenste om door te pakken! De grote uitdaging blijft natuurlijk om de balans te houden tussen ontspanning en inspanning. Maar omdat ik het zo leuk vind wat ik doe is werken voor mijn onderneming geen grote inspanning voor mij. 

De basis van WENDY|Kindervoedingscoach

Doordat ik niet opgegroeid ben in een omgeving waar voeding centraal stond heb ik veel over natuurvoeding en gezondheid zelf uitgezocht en ontdekt. Ik ben dan ook pas begonnen met gezonde(re) voeding toen mijn kinderen wat ouder waren en ik zwanger was van mijn jongste. Hierdoor heb ik veel ervaringen opgedaan in de aanpak en invoering van nieuwe gerechten en nieuwe producten waar keer op keer weer aan gewend moest worden. Ook zie en herken ik de struggles van andere ouders rondom voeding. Je wilt graag dat je kind blij en gelukkig is. Van veel voeding word je mond blij, maar je lijfje totaal niet. Dit is ook wat wij regelmatig naar onze kinderen benoemen om hun bewustwording te stimuleren.

De kracht van mijn ervaringen op pedagogisch vlak, persoonlijk vlak en mijn kennis en ervaring over de voedingsleer is de gouden driehoek voor mijn praktijk WENDY|Kindervoedingscoach.

De opleiding tot Better Health Kindervoedingscoach zorgde voor een mooie ordening van alle informatie, feiten en fabels over goede kindervoeding. Ook was het weer fijn om dit met mensen te delen die dezelfde interesses hebben! Hier ontmoette ik ook Astrid, we kenden elkaar niet maar kwamen nota bene uit hetzelfde dorp. Uren konden we praten over natuurvoeding en onze eigen ervaringen. Na de opleiding hebben we besloten om aan de gang te gaan met onze gezamenlijke droom! 

Basisscholen

Een project voor basisscholen gericht op bewustwording over de kracht van voeding. Niet veel later sloot een bekende voor mij aan, Danielle, zij heeft een eigen praktijk in de natuurvoeding en is werkzaam als kleuterjuf. Een gouden combinatie want Astrid is ook nog een kei in grafisch vormgeven. Samen zijn we de motor achter het schoolproject “Samen gezond en lekker leren”

Op-FOOD-ing in de jeugdzorg

Om ervoor te zorgen dat bepaalde kennis over voeding ook gezinnen bereikt die begeleid worden door jeugdzorg is bij mij het plan gegroeid om mijn kennis in een presentatie te verwerken toegespitst op de specifieke doelgroepen waarmee de gezinsbegeleiders in de jeugdzorg of jeugdteams werken. Gezinsbegeleiders bouwen vaak een band op met het gezin waardoor zij bij een juiste ingang het onderwerp voeding kunnen bespreken met het gezin en/of het kind in kwestie. Op deze manier kunnen gedrags – en of stemmingsproblemen al een stuk verminderen door juiste voedingsaanpassingen te doen!

Gezinnen

Heerlijk vind ik het om met gezinnen aan de slag te zijn! Samen stappen maken richting een gezinsdoel! Niet alleen voor jezelf aan de slag maar samen met je gezin stappen zetten op weg naar een betere gezondheid en een lang en gelukkig leven samen. 

Dankbaar ben ik dat ik dit mooie werk mag doen! 

Groetjes Wendy! 

Ben je ook enthousiast geworden over een onderwerp uit deze blog? Je kunt altijd contact met me opnemen voor een vrijblijvende kennismaking.

reviews

Wat klanten vinden

“Wendy gaat grondig en persoonlijk voor jou en jouw kind aan de slag. Met een aanstekelijke passie heeft ze ons gezin geholpen om kleine realistische stapjes te zetten naar een rustigere huid van ons kind. Dank je wel, Wendy!”

Nadine

 

Wendy heeft ons en ons gezin laten inzien hoe we gezonder kunnen leven. Wij kunnen dit op ons eigen tempo invoeren en hebben al mooie stappen gezet. Ook is het leuk dat ze toegankelijke recepten deelt die makkelijk klaar te maken zijn.

Lisanne en Bart

Wij hebben een zeer positieve ervaring gehad met Wendy. Ze begrijpt dat elk kind en gezin anders is en helpt met
voedingsadvies op een manier die past.. Wendy begrijpt ook dat verandering niet van de ene op de andere dag tot
stand komt en is goed in het op elkaar afstemmen van de informatie die ze deelt, maar ook in het niet te veel in één
keer veranderen van het dieet. Wendy bereidt zich iedere sessie grondig voor en zorgt zo voor een nuttig maar ook
natuurlijk en vriendelijk gesprek tijdens het consult.

Wendy heeft onze zoon fantastisch geholpen. Na jarenlange chronische obstipatie, slaapproblemen, en bezoekjes kinderarts, heeft Wendy dit weten te keren op een manier die past binnen ons leven. En voedingskeuzes waar onze kinderen ook blij van worden. Dit was zoveel meer dan wij op gehoopt hadden. Wij dachten altijd onze kinderen al gezond eten te geven binnen de schijf van vijf. Maar Wendy heeft ons met haar adviezen verder gebracht dan wij ooit gedacht hadden.

Eveline

“Wendy heeft met veel inlevingsvermogen en geduld ons gezin handvatten geboden voor het introduceren van gezondere voeding. De kinderen waren enthousiast over de challenges die zij aangeboden kregen en die perfect op hen waren afgestemd. Zij heeft enorm veel kennis gedeeld en hiermee kunnen we weer een stap vooruit op weg naar volwaardige voeding.”
Gemma en Marc

Wendy Voedingscoach

Contact

KVK: 84738383

Wil je vrijblijvend kennis maken?

Neem contact op