Skip to content
Hoe houd ik mijn brein gezond?

Hoe houd ik mijn brein gezond?

ADHD, ADD, Autisme, concentratie, hyperfocus, verslavingsgedrag, vergeetachtigheid, plannen, geen zin in bewegen...

Hoe houd ik mijn brein gezond?

ADHD, ADD, Autisme, concentratie, hyperfocus, verslavingsgedrag, vergeetachtigheid, plannen, geen zin in bewegen……

Breinuitdagingen

In de huidige samenleving heeft ons brein met de nodige uitdagingen te maken. We krijgen te maken met stress, veel prikkels, vervuiling en onvolwaardige voeding. Daarnaast is de maatschappij steeds meer gericht op gemak. Er wordt ons op verschillende manieren gemak ‘aangeboden’. Electrische fietsen, afstandsbedieningen, bezorgservices, internet, allerlei handige apparaten die taken van ons overnemen. Zodat wij …… lekker kunnen blijven zitten en zo min mogelijk in actie hoeven komen. Maar wat vindt ons lichaam hiervan? En ons brein?

Een gezond brein

Hoe houd je het brein van je kindje gezond in deze maatschappij?

 • Voldoende goede vetzuren
 • Ontstekingsremmende voeding
 • Beweging
 • Voldoende goede slaap
 • Een stabiele bloedsuikerspiegel
 • Variatie in voedingsstoffen
 • Beperkt schermgebruik

Ons brein is een complex orgaan en wordt beïnvloed door allerlei processen in ons lichaam.

Darm-brein as

Er is steeds meer bekend over de invloed van de darmen op de aansturing van ons brein. De zogeheten darm-brein as. De gezondheid van de darmen is dus van invloed op onze stemming, gedrag en keuzes die we maken. Ik schreef in mijn vorige blog meer over de gezondheid van de darmen. https://wendykindervoedingscoach.nl/blog/zorgenvoorjedarmflora/

Natuurlijk zijn de darmen niet de enigen die bepalen hoe we ons voelen en gedragen.

Communicatie in ons lichaam

In ons lichaam worden neurotransmitters aangemaakt. Deze zorgen voor communicatie tussen spieren, organen en ons brein. Je hebt misschien wel eens gehoord van dopamine, serotonine of GABA. Dat zijn voorbeelden van neurotransmitters. De aanmaak van deze neurotransmitters kun je stimuleren óf dwars zitten.

De aanmaak van neurotransmitters

Positieve invloeden op de aanmaak van neurotransmitters:

 • Zuurstof (ademhaling)
 • Beweging
 • Zonlicht
 • Volwaardige voeding (met name de juiste eiwitten, omega 3, diverse groentes)
 • Stabiele bloedsuikerspiegel
 • Goede diepe slaap

Negatieve invloeden op de aanmaak van neurotransmitters:

 • Suiker
 • Ontstekingsstoffen
 • Zittende leefstijl
 • (Chronische) stress
 • Te kort of niet diep slapen
 • Disbalans in de darmflora

Je darmen en de aanmaak van neurotransmitters hebben dus invloed op hoe je je voelt en gedraagt, en op je breingezondheid. Daarnaast wordt je gedrag ook beïnvloedt door de manier waarop je tegen jezelf praat en hoe jij gewend bent dat er over jou wordt gepraat.

Herken jij dit?

Concentratieproblemen, moeite hebben met plannen, druk gedrag, vergeetachtig, weinig zin om te bewegen, geen behoefte aan contact, hyperfocus, verslavingsgedrag.

Tijdens mijn coaching zoomen we in op talenten, leefstijl, voeding en overtuigingen. Zo werken we aan het legen van de breinemmer waardoor er weer ruimte ontstaat voor een positieve ontwikkeling. Mijn trajecten zijn altijd op maat en persoonlijk!

Krijg jij ook al de kriebels om aan de slag te gaan? Bel of mail me dan voor een kennismaking.

reviews

Wat klanten vinden

“Wendy gaat grondig en persoonlijk voor jou en jouw kind aan de slag. Met een aanstekelijke passie heeft ze ons gezin geholpen om kleine realistische stapjes te zetten naar een rustigere huid van ons kind. Dank je wel, Wendy!”

Nadine

 

Wendy heeft onze zoon fantastisch geholpen. Na jarenlange chronische obstipatie, slaapproblemen, en bezoekjes kinderarts, heeft Wendy dit weten te keren op een manier die past binnen ons leven. En voedingskeuzes waar onze kinderen ook blij van worden. Dit was zoveel meer dan wij op gehoopt hadden. Wij dachten altijd onze kinderen al gezond eten te geven binnen de schijf van vijf. Maar Wendy heeft ons met haar adviezen verder gebracht dan wij ooit gedacht hadden.

Eveline

Wij hebben een zeer positieve ervaring gehad met Wendy. Wendy begrijpt dat elk kind en gezin anders is en helpt met voedingsadvies op een manier die past. We hebben bijvoorbeeld gepersonaliseerde doelen voor onze consultaties opgesteld en Wendy was niet alleen geïnteresseerd in inzicht in de gezondheid van onze zoon, maar ook in zijn persoonlijkheid. Wendy begrijpt ook dat verandering niet van de ene op de andere dag tot stand komt en is goed in het op elkaar afstemmen van de informatie die ze deelt, maar ook in het niet te veel in één keer veranderen van het dieet. Wendy bereidt zich iedere sessie grondig voor en zorgt zo voor een nuttig maar ook natuurlijk en vriendelijk gesprek tijdens het consult.

Meike

“Wendy heeft met veel inlevingsvermogen en geduld ons gezin handvatten geboden voor het introduceren van gezondere voeding. De kinderen waren enthousiast over de challenges die zij aangeboden kregen en die perfect op hen waren afgestemd. Zij heeft enorm veel kennis gedeeld en hiermee kunnen we weer een stap vooruit op weg naar volwaardige voeding.”
Gemma en Marc

Wendy heeft ons en ons gezin laten inzien hoe we gezonder kunnen leven. Wij kunnen dit op ons eigen tempo invoeren en hebben al mooie stappen gezet. Ook is het leuk dat ze toegankelijke recepten deelt die makkelijk klaar te maken zijn.

Lisanne en Bart

Wendy Voedingscoach

Contact

KVK: 84738383

Wil je vrijblijvend kennis maken?

Neem contact op